Aanvragen energietoeslag

Ons Welzijn, de maatschappelijke hulpverlener in de gemeente Maashorst, biedt ondersteuning bij het aanvragen van de energietoeslag bij de gemeente, voor inwoners die daar recht op hebben.

Wie is Ons Welzijn? 

ONS welzijn is een maatschappelijk dienstverlener met 300 medewerkers en vele vrijwilligers. Zij bieden hulp aan mensen van alle leeftijden met een vraag of situatie die zijzelf (even) niet alleen kunnen oplossen. Op het gebied van wonen, meedoen, financiën, zorg, opgroeien en ontwikkelen. 

Een vertegenwoordiger van Ons Welzijn is ook elk kwartaal bij de vergaderingen van het Gebiedsplatform aanwezig om eventuele vraagstukken die binnen hun takenpakket vallen op te kunnen pakken. 

Energietoeslag, wat is dat? 

De energietoeslag is een eenmalige toeslag van € 800 netto per huishouden voor inwoners met een laag inkomen. Met een laag inkomen kan het namelijk moeilijk zijn om de sterk gestegen energierekening te betalen.

U komt in aanmerking voor de energietoeslag als uw netto inkomen lager is dan de hieronder genoemde bedragen: 

  • 21 jaar tot aow : inkomsten onder de 1310 euro (alleenstaande) of 1871 euro (gehuwden/samenwonenden), of
  • vanaf de AOW leeftijd : onder de 1455 euro (alleenstaande) en 1971 euro (gehuwden).

De gemeente heeft deze energietoeslag automatisch uitbetaald aan de mensen die al in hun systemen zaten en voldeden aan de voorwaarden. Voldoet u ook aan de voorwaarden, maar hebt u de energietoeslag niet ontvangen, dan kunt u deze aanvragen via de gemeente. Meer informatie hierover kunt u vinden op hun website

Hulp nodig bij het aanvragen?

Ons Welzijn biedt hulp aan bij het aanvragen. U kunt hiervoor gebruik maken van 1 van de inloopspreekuren die zij aanbieden: 

De inloopspreekuren zijn:
Op dinsdagochtend van half 11 tot 12 uur in Mellepark, Melle
Op dinsdagochtend van half 11 tot 12 uur in de Balans, Flatwijk 
Op donderdagochtend van 9 tot 11 uur in MuzeRijk, Bitswijk
Op maandagochtend van 10 tot 12 uur in de Nieuwe Pit, Bogert

Deze inloopspreekuren zijn niet alleen voor vragen omtrent de energietoeslag. U kunt hier ook terecht voor andere vragen over bijvoorbeeld belastingen, uitkeringen, toeslagen.
Voldoet uw aankoop of afgenomen dienstverlening niet aan de verwachtingen? Krijgt u te weinig studiefinanciering? Of heeft u een probleem met wonen, werk of vragen over trouwen, samenwonen en scheiden. Met al dit soort vragen kan Ons Welzijn u helpen. 

 

arrow_back_ios Terug naar overzicht